Off Shore hesapları ödeniyor

21.07.2003 - 17:28 | Son Güncelleme :

İmarbank Off Shore Limited Şirketi´nde hesabı bulunanlara ödemeler başladı. 10 milyara kadar hesabı bulunanlara ödemeler bugünden itibaren yapılacak


İmarbank Off Shore Limited Şirketi´nde hesabı bulunanlara ödemeler başladı.

İmarbank Off Shore Limited Şirketi´nin avukatlık hizmetlerini yürüten Tavşanoğlu Hukuk Bürosu´ndan Turgut Tavşanoğlu imzasıyla off-shore hesabı bulunanlara yazılı bir duyuru yapıldı.

Duyuruda, off-shore´da 10 milyar liraya kadar hesabı bulunanlara makbuz ve ibraname karşılığı bu tutarın tamamının bugünden itibaren ödeneceği belirtildi.

10 milyar liranın üzerinde hesabı olup da vadesi gelenlere ise ilketapta sadece 2 milyar lira ödeneceği kaydedilen duyuruda, geri kalan miktarın ne şekilde ödeneceğinin en geç 1 ay içinde bildirileceği vurgulandı. Bu arada, Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi Sakızağacı Sokak´ta bulunanTavşanoğlu Hukuk Bürosu´nda ödemelere başlandığı gözlendi. Büro önünde yaklaşık 150 alacaklı birikirken, hesap sahipleri 10 ve 20 kişilik gruplarla içeri alınarak ödemeler yapılıyor. Duyuru üzerine büroya geldiğini belirten Yaşar Çiftçi adlı konfeksiyoncu, 4 yıldır off-shore hesabında bulunan yaklaşık 5 milyar lirasını aldığını söyledi. Bu arada, İmar Bankası´nın Mecidiyeköy´deki Genel Müdürlük ve merkez şubesi önünde toplanan mevduat sahipleri, BDDK´nın ödeme yapılacağına dair açıklamaları üzerine bankaya geldiklerini, ancak şubenin bugün hiç açılmadığını ve kendilerine herhangi bir açıklama dayapılmadığını söylediler. Mevduat sahipleri, ´´Cem Uzan off-shore hesaplarını ödüyor, devletneden bizim paramızı ödemiyor? 20 gündür gidip geliyoruz, hala bir sonuç alamadık´´ dediler. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi