Ödüllü VİOPS yarışması başladı

03.04.2015 - 19:59 | Son Güncelleme :

Ödüllü VİOP Sanal Portföy Yarışması (VİOPS) 3 Nisan 2015 Tarihinde Başladı

https://i.bigpara.com/i/55big/viops_4567.jpg

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) tarafından, türev ürünler konusunda katılımcıların piyasa farkındalığının arttırılması ve VİOP’ta işlem gören sözleşmelerin piyasa tarafından daha iyi anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen ödüllü sanal portföy yarışmasının üçüncüsü 3 Nisan - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yarışma süresince katılımcılar vadeli işlem sözleşmelerinde işlem yapma olanağına ek olarak opsiyon sözleşmelerinde de işlem yapma imkanına sahip olabileceklerdir.

Düzenlenecek yarışma daha önceki yarışmalarda olduğu gibi VİOPS olarak adlandırılan web tabanlı türev işlem platformu simülasyonunda yapılacaktır. Simülasyon ile kullanıcılar VİOP’ta işlem gören vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerini alıp satabilecek ve portföy performanslarını ölçebileceklerdir.

Haberin Devamı

VİOP'ta işlem yapmanın tecrübe edilebileceği yarışmada, gün içerisinde emir veya işlem sayısı kısıtı olmadan sınırsız sayıda emir verilebilecektir. Yarışmada hali hazırda piyasada kullanılan işlem sonrası teminatlandırma yöntemine (SPAN) benzer şekilde simülasyona özel geliştirilen bir teminatlandırma yöntemi uygulanacaktır.

Her katılımcı 100.000 TL sanal portföy ile işlemlere başlayacaktır. Yarışma süresince en fazla kar elde eden 3 katılımcıya ve ilk 3 sıra içinde yer almaması halinde ayrıca en fazla kar eden bir üniversite öğrencisine ödül verilecektir.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgiye www.viopsimulasyon.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yarışmaya ise http://viops.borsaistanbul.com adresinden kayıt olarak katılabilirsiniz.

ÖDÜLLER:

Birincilik ödülü: Aralık 2015’te Singapur’da düzenlenecek FIA Asia Derivatives Conference fuarına katılım (Ulaşım ve Konaklama masrafları dahildir.)

İkincilik ödülü: Tablet PC

Üçüncülük ödülü: Tablet PC

Haberin Devamı

İlk üç sıra içinde yer almaması halinde ayrıca en fazla kar eden bir üniversite öğrencisine Tablet PC ödülü verilecektir.

Önceki yarışmalarda ödül kazananlar değerlendirmede dikkate alınmayacaktır.

 

Hisse Başarıyla eklendi