Nuh Çimento`da Yeni Yatırım Projeleri

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Nuh Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Şahinoğlu: 5 Yılda 250 Milyon Dolarlık Yatırım Gerçekleştireceğiz -Yatırımlarda, 10 Yıl Vadeli Ve Düşük Faizli 100 Milyon Dolar Kredi Kullanılacak


İZMİT (A.A) - 18.12.2000 - Nuh Şirketler Grubu`nun, özellikle çimento sektöründeki pazar payını artırmak için, önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 250 milyon dolarlık yatırım yapacağı bildirildi. Genel Koordinatör Atalay Şahinoğlu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, grubun gözbebeği olan Nuh Çimento`nun modernizasyonu çerçevesinde başlatılan yatırımların, sektörde iç ve dış piyasa talebini karşılayacak düzeyi hedeflediğini belirterek, Yatırımlar sonrası, ihracatla birlikte istihdam artışı da sağlanacaktır dedi. Yatırımların öz kaynaklar ve dış piyasalardan sağlanan krediler ile gerçekleştirileceğini ifade eden Şahinoğlu, şu bilgileri verdi: 5 yılda 250 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, İspanya`da oluşturduğumuz ortaklıkla klinker üretimi yapacağız. Beton santralleri ve Nuh Çimento Limanı büyütülecek. Ayrıca, 100 megavatlık yeni bir enerji santralı kurulacak. 1 veya 2 rüzgar enerjisi santralı için ön çalışmalar da yapılıyor. Nuh Tuğla yurt dışına açılıp, önümüzdeki yıl Yunanistan`da bir ortaklık kurulacak. Yatırımlarda, 10 yıl vadeli ve düşük faizli 100 milyon dolar kredi kullanılacak. Bu yatırımlar, sektördeki en büyük ve en rasyonel yatırımlar olacak.


CİRO HEDEFİ VE DIŞ ORTAKLIKLAR;

Nuh Çimento`nun, yaptığı yatırımların karşılığında, cirosunda da önemli artışlar oluşturacağına değinen Şahinoğlu, şöyle konuştu: Bu yatırımların 100 milyon dolarlık bölümü, 2002 yılı ortasına kadar tamamlanacak. Yatırımlar sonrasında, 2002 yılında 250 milyon dolar ciro yapmayı hedefliyor ve bu cironun sonraki yıllarda ise 350 milyon doları bulacağını tahmin ediyoruz. Atalay Şahinoğlu, sektörde uluslararası firmalardan çok sayıda ortak yatırım teklifi bulunduğunu, bu kapsamda Nijerya`da planlanan ABD ortaklı önemli bir yatırımın, ülkedeki iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle askıya alındığını da sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi