Novell, işlerini bölüyor

03.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yazılım şirketi Novell, internet üzerinde veri alışverişini kolaylaştırmak amacıyla saklama teknolojisi ile içerik yönetim hizmetlerini birleştiriyor. Volera adını taşıyan ve web-içerik şebeke sektörünü hedefleyen yeni şirkette, Nortel Networks telekomünikasyon donanım şirketi ve danışmanlık kurumu Accenture da küçük bir pay sahibi olacaklar. Novell`dan yapılan açıklamada, yeni işletim şirketinin internet üzerinde film klibi ve müzik dosyaları gibi multimedya içeriğinin dağıtımını hızlandıracak ürün ve hizmetler satacağı bildirildi. Yapılan anlaşmaya göre, 3 firma Volera`ya 80 milyon doların üstünde nakit ve danışmanlık servisi sağlayacak.

Volera`nın elemanları, geçtiğimiz mali yılda satışlardan 30 milyon dolar elde eden Novell`ın İnternet İçerik Hizmetleri departmanından sağlanacak. Novell, Volera`ya sermaye sağlamak amacıyla 60 milyon dolar ayırdı.

Volera`nın da başına geçecek olan Novell`ın başkanı Eric Schmidt, pazarda Nortel`in sahip olduğu bağlantı, ortaklık ve dağıtım olanaklarına sahip olmadıklarını, ürünlerini kendi kendilerine satmaktan başka çarelerinin bulunmadığını söyledi. Volera, servis sağlayıcılarını ve animasyon stüdyoları gibi medya içerik sağlayıcılarını hedefleyen ürün ve hizmet satacak.
 

Hisse Başarıyla eklendi