Nissan'ın eski CEO'su Ghosn suçlamaları reddetti

08.01.2019 - 10:51 | Son Güncelleme :

Renault-Nissan-Mitsubishi’nin ‘Maliyet katili’ lakaplı efsane CEO’su Carlos Ghosn, 19 Kasım’dan bu yana tutuklu olduğu Japonya’da ilk kez halka açık duruşmada hakim karşısına çıktı.

https://i.bigpara.com/i/55big/carlos_ghosn_4.jpg

Japon Nissan’da gelirini 5 yıl süreyle düşük göstermekle suçlanarak, 50 gün önce apar topar tutuklanarak Tokyo’da tek kişilik hücreye kapatılan Ghosn, ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarak tüm suçlamaları reddetti. Elleri kelepçeli ve iple belinden bağlı olan Ghosn,  “Ben masusum. Hatalı bir şekilde suçlanıyorum ve hatalı bir şekilde tutuklandım. Bana yöneltilen iddialar dayanaksızdır.” diyerek kendini savundu. Kravatsız siyah bir takım ve beyaz gömlek giyen Ghosn’un ciddi kilo kaybettiği ve saçlarının üst taraflarının griye döndüğü dikkat çekti.

##$HABER_1451932$##

Haberin Devamı

Maaşını eksik gösterdiği iddialarını kabul etmediğini söyleyen Ghosn, sözlerine “Her zaman dürüst davrandım. On yıldır sürdürdüğüm profesyonel kariyerimde hiç bir zaman yanlış bir şeyle suçlanmadım.” diyerek devam etti.

Savcıların yaptığı suçlamaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Ghosn, “Nissan’dan hiçbir zaman tazminat almadım, sabit bir miktarın ödenmesi için Nissan ile herhangi bir sözleşmeye yapmadım.” şeklinde konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi