New York Times Gazetesi´ne güven azaldı

22.07.2003 - 08:25 | Son Güncelleme :

ABD´de yapılan bir kamuoyu yoklaması, Amerikalıların, Fox News kanalına New York Times Gazetesi´ne daha çok güvendiklerini ortaya koydu


ABD´de yapılan bir kamuoyu yoklaması, Amerikalıların, Fox News kanalına New York Times Gazetesi´ne daha çok güvendiklerini ortaya koydu.

´´Rasmussen Reports´´ adlı kuruluşun başkanı Scott Rasmussen tarafından verilen bilgiye göre, New York Times Gazetesi´ne güvenen Amerikalıların oranı yüzde 46´yı aşmazken, Fox´a güvenenlerin oranı yüzde 72´yi buluyor. CNN´e güvenenlerin oranı yüzde 66, Amerikan finans çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal´ı güvenilir bulanların oranı ise yüzde 59. Rasmussen, ´´Jayson Blair skandalının New York Times´ın itibar kaybetmesinde büyük rol oynadığını´´ ifade etti.

NEW YORK TIMES MI BÜYÜK, WASHINGTON POST MU?
Öte yandan Forbes dergisi, Amerikan basın sektörünün 2 devi New York Times Gazetesi ve Washington Post´u karşılaştırdı ve hangisinin daha iyi olduğu sorusuna yanıt aradı. Derginin yayınladığı rakamlara göre, New York Times´ın sermayesi 6.84 milyar, Washington Post´un sermayesi ise 6.7 milyar dolar. New York Times şimdiye kadar 89 Pulitzer ödülü almışken Washington Post´unaldığı ödül sayısı 36.

New York Times´ın günlük abone sayısı 1.1 milyonu aşarken, Washington Post´unki 757 bini geçmiyor. New York Times´ın web sayfasına hergün 9.5 milyon kişi girerken, Washington Post´un sitesine 4.8 milyon kişi bakıyor. New York Times´ın geçen sonbaharda Washington Post´u, International Herald Tribune Gazetesi yönetiminden dışladığını hatırlatan Forbes, Jayson Blair skandalının New York Times´ın prestijine büyük darbe indirdiğine dikkat çekti.

Blair yüzünden gazetenin en tepedeki 2 adamının istifa etmek zorunda kaldığını kaydeden dergi, bu durumun borsaya da yansıdığını ve ´´S&P 500´´ endeksi geçen yıl yüzde 10.3 artarken New York Times´ın hisselerinin yüzde 1.4 değer kaybettiğini yazdı. Buna karşılık Washington Post´un hisse senetleri son 12 ayda yüzde 38 değer kazanmış bulunuyor. International Herald Tribune´deki hissesini, New York Times´tan gelen baskılar sonucu 75 milyon dolara satmak zorunda kalan Washington Post,bundan bile karlı çıktı, çünkü Forbes, İnternational Herold Tribune´ünzarar ettiğini belirtti. Bunlardan daha değerli olarak bu yıl New York Times sadece tek birPulitzer ödülü alırken, Washington Post 3 ödül birden kazandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi