New York borsası rekorla kapandı

16.05.2017 - 08:21 | Son Güncelleme :

Asya borsaları dün Wall Street'te yaşanan artışlardan da destek bularak bu sabah kısa bir süreliğine de olsa iki yılın zirvesine çıkarken, petrol fiyatları da Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretim kesintilerinin 2018 yılına uzatılması gerektiğine dair açıklamalarıyla değer kazandı. Standard & Poor's 500 ve Nasdaq Teknoloji Endeksleri rekor seviyeye ulaştı.

https://i.bigpara.com/i/55big/wall_street9.jpg

Fakat son dönemlerdeki hızlı yükselişlerin zayıf işlem hacmi ve yalnızca birkaç sektör öncülüğünde gerçekleşmesinden dolayı yatırımcılar bu yükselişlere temkinli yaklaşıyorlar.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi açılış işlemlerinin ardından Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.1'lik hafif bir düşüş yaşadı. Avustralya hisse senetleri ise emtia bağlantılı hisselerin değer kazanmasının ardından yükseliş gösterdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Çin'de yetkililerin ekonomiye yönelik potansiyel zararları önlemek amacıyla borç risklerine aldıkları önlemlerin ardından, fabrika üretiminden perakende satışlara birçok ekonomik gösterge büyümenin yavaşlamış olabileceği sinyallerini verdi.

Petrol fiyatları da dünyanın en büyük iki petrol üreticisi Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerinin Mart 2018'e uzatılması gerektiğini söylemelerinin ardından üç haftadan uzun bir sürenin zirvesini gördükten sonra 52 doların üzerinde seyretmeye devam etti. 

NEW YORK BORSASI REKORLA KAPANDI

Haberin Devamı

Standard & Poor's 500 Endeksi 11,42 puan (yüzde 0,48) artışla 2.402,32 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 28,44 puan (yüzde 0,46) değer kazanarak 6.149,67 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.

Ayrıca, gün içinde, Standard & Poor's 500 Endeksi 2.404,05 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 6.153,04 puana tırmanarak rekor seviyeye ulaştı.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın 30 Kasım'daki petrol üretim miktarlarına sınırlama getirme anlaşmasının gelecek yılın mart ayına kadar uzatılacağının açıklanmasının ardından petrol fiyatlarında sert yükseliş görüldü.

Kapanışta, ABD'nin Batı Teksas tipi ham petrolün varili yüzde 2,1 artışla 48,95 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varili de yüzde 1,9 yükselişle 51,90 dolardan işlem gördü. 

 

Hisse Başarıyla eklendi