New York borsası geriledi

13.04.2017 - 08:40 | Son Güncelleme :

New York borsası, petrol fiyatlarındaki düşüş ve büyük Amerikan şirketlerin hisselerindeki azalışla günü kayıplarla tamamladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/wall_street9.jpg

ABD doları ve Hazine tahvil getirileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın dolardaki yükselişten dolayı Fed'in faizleri düşük tutmasını tercih ettiğini ve Çin'i kur manipülatörü olarak ilan etmeyeceğini söylemesinin ardından geriledi.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.7 düşerek 100.07 oldu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi dalgalı bir seyir izleyerek en son yüzde 0.2 yükseliş kaydetti.

Japonya Nikkei endeksi de yatırımcıların yene yönelik güvenli liman taleplerinin devam etmesinin etkisiyle yüzde 1.1 düşüş gösterdi. Avustralya hisse senetleri de yüzde 0.75 gerileyerek haftalık kazançlarını yüzde 0.4'e indirdi.

Asya Pasifik bölgesinde yarın kamu tatili dolayısıyla piyasaların çoğu kapalı olacak.

ABD'li güçlerin bölgeye hareket ettiği sırada Kuzey Kore'nin yeni bir silah denemesi yapma ihtimali yatırımcıları diken üstünde tutmaya devam ediyor. Kuzey Kore'yi ziyaret eden yabancı gazetecilere, "büyük ve önemli bir olay" için hazır olmaları talimatı verildi.

Çinli hisse senetleri yaklaşık yüzde 0.1 yükselirken, Hong Kong borsası yüzde 0.2 geriledi.

Haberin Devamı

Çin ve Asya'nın diğer bölgelerinde piyasalar, Trump'ın Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda Çin'i döviz manipülatörü olarak ilan etmekten vazgeçmesiyle de rahatladı.    

ABD HİSSE SENETLERİ DÜŞÜŞLE KAPANDI

New York borsası, petrol fiyatlarındaki düşüş ve büyük Amerikan şirketlerin hisselerindeki azalışla günü kayıplarla tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 59.44 puan (yüzde 0.29) düşüşle 20,591.86 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 8.85 puan (yüzde 0.38) azalışla 2,344.93 puana indi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 30.61 puan (yüzde 0.52) değer kaybıyla 5,836.16 puan oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi