Netas Netas Northern Electric Telekomunikasyon A.s. `nin 17.09.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

17.09.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Netas calistigi uc ayri pazarda ihale kazanmistir. Netas`tan yapilan aciklama soyledir.
Turk Telekom Pazari
Netas, Turk Telekom`un acmis oldugu TSDnet (Sayisal Veri Sebekesi) ihalesini birinci firma olarak kazandi. Ihalede %70 pazar payi elde eden Netas, Turk Telekom`la yaklasik 9 milyon dolar degerindeki kontrati imzaladi. Yuksek ve dusuk hizli kiralik devre ihtiyaclarinin tum ulke genelinde karsilanmasini ve yeni veri servislerini kapsayan son teknolojilerin kullanilmasini saglayacak olan TSDnet`in yuticindeki yayilimi 3 ay gibi kisa bir surede tamamlanacak. Kazanilan bu ihale Netas`a Turk Telekom disindaki pazarlarda da 20 milyon dolarlik satis potansiyeli saglayacak.
Savunma sistemleri pazari
Amerikan helikopter sirketi Sikorsky ile yaklasik 2 milyon dolar degerinde bir sozlesme imzalayan Netas, Kara Kuvvetleri Komutanligi`nin satin aldigi 30 adet Sikorsky/Black Hawk helikopterinde kullanilmak uzere kendi uretimi olan cevaplayici IFF (Dost Dusman Tanitma Sistemi) techizatini, sozlesme kapsaminda 2000 yili icinde teslim edecek.
Lisansli isletmeler pazari
GSM operatoru Telsim`in actigi, toplam proje bedeli 600 bin dolara yakin olan SDH/PDH ihalesini Netas kazandi. Bu ihale kapsaminda, toplam 7 merkezde STM/I (155 Mbps) Seviyesinde SDH techizati ve 9 merkezde, 140/34 Mbps Seviyesinden PDH techizati, sebeke yonetim sistemiyle birlikte kurulacak. Telsim, Netas`tan temin edecegi SDH/PDH techizatini Turk Telekom sebekesine entegre bir yapi icinde kullanacak. Netas, Telsim`in daha once actigi hem MSC (Mobil Switching Center) hem de Baz Istasyonlari enerji sistemleri ihalelerini kazanmis ve enerji sistemlerinde % 90 oraninda bir pazar payi elde etmeyi basarmisti." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi