Nefesler tutuldu, perşembe günü açıklanacaklar bekleniyor

05.12.2016 - 13:55 | Son Güncelleme :

Başbakan Yıldırım, "EKK toplantısını yaptık, kapsamlı açıklamayı Perşembe günü yapmış olacağız" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/binali_yildirim_650.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma günü gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan kararlara ilişkin kapsamlı açıklamayı Perşembe günü yapacaklarını söyledi. Yıldırım AKP Genel Merkezi önünde gazetecilerin soruları üzere yaptığı açıklamada, "EKK toplantısını yaptık; teknik çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyor, kapsamlı açıklamayı Perşembe günü Rusya dönüşü yapmış olacağız" dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü'nde Cuma gecesi Yıldırım başkanlığında düzenlenen ve ilgili bakanlar ve üst düzey bürokratların katıldığı EKK toplantısı TL'deki sert değer kayıpları ardından piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

ABD'de Cumhuriyetçi Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından dolarda gözlenen küresel güçlenme eğiliminin iç siyasi ve jeopolitik endişelerle birleşmesiyle TL gelişmekte olan ülkeler arasında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu.

TL'deki değer kaybının devam edebileceği endişesi nedeniyle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar piyasalar tarafından izleniyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi