NEC ile AOL Avrupa Müzakere Halinde

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Japonların elektronik devi NEC ile America Online`ın Avrupa kolu işbirliği yapmak için görüşüyor. NEC başkanına göre bu operasyon şirketinin menkul kıymet satın alması durumunu da içerebilecek.


Eğer tamamlanırsa anlaşma NEC`in internet hizmet tedarik işine global bir perspektif kazandıracak. NEC internet`te Japonya`nın lideri ama dünya çapında sadece küçük bir oyuncu. Ayrıca NEC France Telecom`un Wanadoo bağlaşığı ile de konuşuyor. Wanadoo Fransa ve dieğr Avrupa ülkelerinde iki milyon kişiye internet hizmeti veriyor. NEC Avrupa`daki piyasalara Fransa`nın Angers kentindeki fabrikasında kişisel bilgisayar üretiyor. Japonya dışında Internet hizmet tedarikçileri ile ilişkin içinde olmak çok önemli, diyen Nishigaki şirketinin birkaç Internet hizmet tedarikçisiyle müzakere halinde olduğunu söyledi. Nishigaki NEC`in AOL Europe`da alacağı hisselere ilişkin detay bilgi vermedi. Ancak yorumlar AOL Europe`un sahibinin kim olacağına ilişkin sorunun henüz yanıtlanmadığı bir dönemde geldi.


Şu anda AOL Europe, AOL USA ve Alman Bertelsmann arasınad bir ortak girişim. Ancak Bertelsmann kendine ait olan kısmı satacağını ilan etti. AOL Europe NEC ile zaten işbirliği içinde olduğunu söyledi. Japon şirketi AOL`nin yazılım programını ürettiği bilgisayarlara ekliyor ve AOL tarafından sağlanan NEC markalı internet girişi teklif ediyor. AOL bunun dışında bir yorum yapmadı. Nishigaki`nin açıklamaları NEC başkanı ile geçen hafta yapılan bir söyleşi sırasında şirketin muazzam yarı iletken biriminin kendi içinde bir şirket olarak örgütlenmesinden sonra halka arz edilebileceğini söylemesinden sonra geldi. AOL Europe ile müzakere halinde olduğunu söyleyen Nishigai, eğer anlaşmanın imzalanmasına yardımcı olacaksa, hisse satın almaya da hazır olduklarını söyledi. NEC yetkilisi şirketinin deniz aşırı bir tür yatırımlara ayırdığı 6.5 milyar euroya sahip olduğunu söyledi, ancak AOL Europe görüşmeleri konusunda başka bir yorumda bulunmadı.
(FİNANSAL FORUM - THE WALL STREET JOURNAL)

 

Hisse Başarıyla eklendi