Napster`ın kader günü

12.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


İnternetin en popüler müzik değiş-tokuş sistemi Napster`in kaderi bugün yapılacak mahkemede belli olacak. Ünlü müzik şirketlerinin müracaatıyla telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava edilen Napster`ın aleyhine çıkacak bir karar kapanmasına neden olabilir.

Dünya müzik devleri Universal Music, Sony Music, Warner Music ve EMI Group tarafından açılan davada, Napster`ın kapatılması için mahkeme emri çıkarılması isteniyor. Aslında Federal Yargıç Marilyn Patel 26 Temmuz`daki duruşmada Napster`ın kapatılması kararını vermiş, ancak son anda çıkartılan bir ertelemeyle Napster kapatılmaktan kurtulmuştu.


Kapanmalı mı, kapanmamalı mı?

Recording Industry Association of America (Amerika Plak Endüstrisi Birliği) Napster`in kapatılması talebinde ısrar etmiş, 2 Ekim`de yapılan duruşmada karşılıklı olarak tarafların savunmaları dinlenmişti. Pazartesi yapılacak duruşmada bu belirsiz bekleyişin sona ereceği tahmin ediliyor. Eğer yargıç, müzik devlerinin talebini kabul ederse Napster hemen kapatılacak, talebi redderse dava sonuçlanıncaya kadar Napster hizmet vermeye devam edebilecek. Plak şirketleri Napster`ı telif haklarını ihlal etmekle 1999 yılının Aralık ayında dava etmişti. Sayıları 50 milyonu bulduğu tahmin edilen kullanıcılar merakla davanın sonuçlanmasını bekliyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi