Nakliyecilerden Kontak Kapatma Uyarısı

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı (UND) Saffet Ulusoy, hükümetin taleplerini yerine getirmemesi halinde kontak kapatacaklarını söyledi.


Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Saffet Ulusoy, Güneydoğu Bölgesi`ne yaptığı üç günlük gezisini değerlendirdi. Habur Sınır Kapısı`nda derneğin bir şubesini açtıklarını söyleyen Ulusoy, Hükümetlerden yıllardır beklediğimiz taleplerimiz karşılanmadı. Nakliyeciler çok güçlüdür, hükümetler bile devirmiş. Ama biz saygılıyız. Taleplerimiz gerçekleşmezse kontakları kapatırız`` dedi.
Habur sınır kapısından giriş çıkış yapan nakliyecilere zorluk çıkartıldığını ve görevlilerin 3-5 litre mazotla uğraştıklarını vurgulayan Ulusoy, bu tür uygulamalar son verilmesini istedi.


Hükümetlerden yıllardır bekledikleri taleplerin karşılanmadığını anlatan Ulusoy, Nakliyeciler çok güçlüdür, hükümetler bile devirmiş. Ama biz saygılıyız. Taleplerimiz gerçekleşmezse kontakları kapatırız. Avrupa ve diğer dünya ülkelerinde nakliyeciler birçok haklara sahiptir ve çok güçlüdür. Taleplerimiz gerçekleşmediği taktirde, gerekirse kontakları kapatırız. Hükümet Habur`a mutlaka bir statü vermeli ve bölge insanının refahını yükseltmelidir`` diye konuştu.
Bölgede yaptıkları gezi ve incelemelerini bir rapor haline getirip Başbakan Bülent Ecevit`e sunacaklarını vurgulayan Ulusoy, Rakamlarla birlikte durumu ortaya koyacağız. 922 nakliye şirketi adına sorunlarımızı objektif bir şekilde rapora aktaracağız. Habur sınır kapısına kalıcı çözüm getirilmesi için hükümetten gerekli çalışmalara başlamasını isteyeceğiz`` dedi. İki yılda 2 bin 500 TIR`ın bölgeye satıldığını ifade eden Ulusoy, bölge halkı gibi İstanbul esnafının da Habur`dan etkilendiğini sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi