Mutlu Aku Ve Malzemeleri Sanayi A.s.’nin 11.05.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

12.05.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri: VIII, No: 20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. Sirketimiz Yonetim Kurulu bugunku toplantisinda "ihtiyac fazlasi, Kartal’daki Eski Fabrika arsamizin Degerlendirilmesi acisindan, Gayrimenkul Ekspertiz ve Degerlendirme Anonim Sirketi’ne, ekspertiz yaptirilmasina karar verilmistir.
1) Degerleme talebinde bulunulan arsalar 40-50 yildan bu tarafa elde edilmistir. Bu nedenle son alinan arsalar haricindekiler, Binalar ile Birlestirilmistir. Aktifte kayitli son durum soyledir.
- Arsa: 1.000 Milyon TL
- Binalar: 34.265 Milyon TL
2) Eski Fabrika arsamizin degerlendirilmesinde en buyuk amacimiz, arsamizin guncel degerini ogrenmek, bu sonuca gore oncelikle satmak ve elde edilen fonlarla da isletme sermayemizi guclendirmek veya kat karsiligi bir muteahhitle anlasmaktir. Muhtemel alici taleplerini degerlendirebilmek icin de fiyat fikrine sahip olmak ve Sermaye Piyasasi Kurulu mevzuati yonunden de bu buyuklukteki muhtemel satis isleminde yasal gerekleri yerine getirmek, ongorulen degerlendirme sirketinden ekspertiz raporu almaktir.Dogrudan yapacagimiz ekspertiz talebi, Borsa’da spekulatif amaclarla kullanilabilecegi dusuncesiyle, oncelikle Ozel Durum Aciklamasi yapilmistir.
3) Degerleme sirketine basvuru yapilmadan, oncelikle Borsaniza bilgi verildigi icin 13.05.1998 tarihi itibariyle Degerleme Sirketi ile temas kurulacaktir. Degerleme Sirketinin sonuclari alindiktan sonra, arsamizin satisi veya kat karsiligi verilmesi gibi degerlendirme yapilma karari verilecektir. " (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi