Musul IŞİD'in kontrolüne geçti

11.06.2014 - 09:02 | Son Güncelleme :

Irak'ta Musul Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolüne geçti, 28 Türk şoförü Işid militanlarınca rehin alındı

https://i.bigpara.com/i/55big/musul.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/musul.jpg">

Irak'ta Musul Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolüne geçti, 28 Türk şoförü Işid militanlarınca rehin alındı; Irak Başbakanı Maliki, Irak ordusunun en üst düzeyde alarma geçirildiğini kaydetti.

Irak'ta Musul Irak Şam İslam Devleti kontrolüne geçti. Işid militanları, daha önce bazı noktalarında kontrolü ele geçirdikleri Musul'da sabahın erken saatlerinde de güneydeki polis merkezi ve askeri operasyonlar binasına girdi.

On binlerce Musul'lu Kürt bölgelerine sığındı. Irak Şam İslam Devleti militanları, 28 Türk tır şoförünün bulunduğu Geyare bölgesindeki termik santrali de ele geçirdi. Türk şoförler Işid militanlarınca rehin alındı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'da kaçırılan Türk şoförlerinin durumuna ilişkin, ''Onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti'' dedi.

Irak Başbakanı Maliki, Irak ordusunun en üst düzeyde alarma geçirildiğini kaydetti.

##$HABER_939516$##

Maliki ayrıca parlamentodan, olağanüstü hal ilan etmesini istedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, IŞİD'in Musul'a saldırısını kınadı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'a yönelik saldırısını kınadı.

Arabi, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Irak'ta geçekleştirdiği terör faaliyetlerini kınayarak, Irak'taki tüm siyasi ve ulusal güçlere, her türlü teröre karşı çabalarını birleştirme çağrısında bulundu.

Arap Birliği'nin, bu sorunla mücadelede Irak halkını desteklediğini kaydeden Arabi, ülkenin güvenliğini ve siyasi istikrarını tehdit eden bu aşamada, Irak'ta ulusal uzlaşının gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

 

Hisse Başarıyla eklendi