Müdürler artık taksiye talim

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Maliye Bakanlığı, kamuoyunda yıllardır eleştiri konusu olan makam ve hizmet aracı saltanatına son verecek tarihi bir düzenlemeye imza attı. Kamuda araç kullanımını sınırlandıran, ihtiyaç fazlası araçların satışını öngören düzenleme, Başbakanlığa gönderildi. Başbakanlık, genelgesi ile yılbaşından geçerli olarak yapılacak düzenlemeye aykırı davranan personel, usulsüz araç kullanımından kaynaklanan masrafı ödeyeceği gibi ayrıca hakkında hapis istemi ile dava açılabilecek.

Kısıtlı ödenek

Maliye Bakanı Sümer Oral, 2001`de israfa geçit verilmeyeceğini bildiri ve Ödenekler gıdım gıdım kullandırılacak. Bütçe Kanunu`nda yeralsa bile taşıt alım taleplerine, acil olanlar dışında izin verilmeyecek dedi. Yeni düzenleme ile getirilen temel yenilikler şöyle:

*Müsteşar yardımcıları, genelm üdürler, daire başkanları bile makam aracı kullanamayacak.

*Müsteşar yardımcısı, genel müdür ve genelm üdür yardımcıları ticari taksi kullanarak işten eve, evden işe gidecek.

*Her kuruluşa sınırlı sayıda hizmet aracı verilecek. Bu araçlar, tüm yönetici personel tarafından ortak kullanılacak.

*İhtiyaç dışına çıkan tüm makam ve hizmet araçları satışa sunulacak. Böylece yaklaşık 34 bin hizmet ve makam aracından en az 15 bini elden çıkarılacak.

*Danışmanlar, basın müşavileri, kamu yöneticilerinin eş ve çocukları devletin aracından yararlanamayacak. Eş ve çocuklar ancak ilgili üst düzey yönetici ile birlikte bu araçlarda bulunabilecekler. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi