MtGox CEO’su Mark Karpeles tutuklandı

03.08.2015 - 14:15 | Son Güncelleme :

Bitcoin camiasının karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi olarak görünen Mt.Gox faciası'nın sorumlusu olduğu iddia edilen Mark Karpeles tutuklandı

https://i.bigpara.com/i/55big/karpeles_bitcoin_650.jpg

Tokyo Polisi, bu konuda yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün (01.08.2015) sabah saatlerinde Mark Karpeles’i tutukladı. Japon haber sitesi NHK World haberine göre, Karpeles bitcoin borsa şirketi MtGox’ta yaşanan dolandırıcılık faaliyetinden sorumlu olduğu düşüncesiyle tutuklandı. Henüz resmi olarak Karpeles’e herhangi bir somut suçlama yapılmazken 350 Milyon USD değerindeki “bitcoin yok oluşunda” Karpeles’in parmağı olduğu düşünülüyor.

Dünya’da ve Türkiye’de bir çok bitcoin kullanıcısının büyük miktarda bitcoin'inin ortadan kaybolmasına sebep olan MtGox vurgununun ve kaybolan bitcoin'lerin akıbetinin Mark Karpeles’in tutuklanması ile Japon Polisi tarafından çözülme noktasına geldiğini düşünüyoruz. Zira bir yılı aşkın süredir hakkında soruşturma yürütülen Karpeles’in bugüne kadar tutuklanmamış olması hakkında tutuklamaya yeter bilgi ve delillere ulaşılamamış olmasından kaynaklanıyordu. Bu tutuklama haberi ile durumun Mark Karpeles aleyhine değiştiğini düşünmek  yanlış olmayacaktır.

Kaynak: Coin-Turk

 

Hisse Başarıyla eklendi