Morgan Stanley'den Yunanistan senaryoları

24.02.2015 - 09:44 | Son Güncelleme :

Morgan Stanley, Yunanistan raporunda olası senaryoları sıraladı

https://i.bigpara.com/i/55big/yunanistanbayrak_1.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yunanistanbayrak_1.jpg">

Morgan Stanley, Yunanistan raporunda olası senaryoları sıraladı.


Morgan Stanley’den Daniele Antonucci ve Elga Bartsch, Tsipras hükümetinin Euro Bölgesi’de kalma, iktidarda kalma ve kurtarma paketini feshetme başlıkları ile “imkansız bir üçleme” ile yüz yüze geldiğini ve bunlardan birini vermek zorunda kalabileceğini belirttiler.

bloomberght.com'un haberine göre; Antonucci ve Bartsch, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalma olasılığının bir ‘anlaşma’ya varılmasına rağmen gelişme göstermediğini düşünüyorlar.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler, temel olarak somut bir “hata” ihtimali olduğu yönünde görüş bildiriyorlar. Antonucci ve Bartsch yayımladıkları raporda, “Yunanistan’ın eurodan çıkma ihtimali şu an için değişiklik göstermedi. Ancak riskler yükseliyor. Çalışmamızda üç olası senaryo üzerinde odaklandık: Eurodan çıkış, euroda kalma ve sermaye kontrollerine yol açan ancak kesin bir çıkışın bir süre görülmediği ara bir senaryo. ifadesini kullandılar.

Yunanistan’ın para birimi birliğinden çıkışına yol açabilecek yanlış bir politika adımı olasılığının azalmadığını düşünüyoruz. diyen analistler, Piyasa katılımcıları, son Euro Grubu toplantısının ardından riskin düştüğü yönünde bir varsayımda bulunabilirler. Ancak 3-6 aylık bir gelecek için riskin hala yüzde 25 seviyesinde olduğunu ve yakın vadede yanlış bir adımın atılma riskinin arttığını düşünüyoruz. Henüz muteber bir çözüm yok ve Yunanistan’ın üstesinden gelmesi gereken pek çok engel bulunuyor. Bu da Yunanistan’ın üç sorununu çözüme kavuşturmasını oldukça zorlaştırıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi