Moody`s`ten ABD`ye kötü haber!

21.05.2013 - 12:52 | Son Güncelleme :

Moody`s, bütçe anlaşması olmazsa ABD`nin not indirimi riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi...

https://i.bigpara.com/i/55big/Amerika_bayrak_1.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/amerika_bayrak.jpg">Kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s, bütçe anlaşması olmazsa ABD`nin not indirimi riskiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody`s, son bütçe tahminlerinin kredi pozitif olmasına rağmen ABD`deki politika yapıcıların, 2013`te not indirimini önlemek için bu onyılın ilerleyen yıllarında artacağı öngörülen borç yüklerini çözmelerinin gerektiğini söyledi.

Kongre Bütçe Ofisi`nin rakamlarına göre ABD`nin bütçe açığı 2015`te, 2009`daki 1.4 trilyon dolarlık rekor seviyelerden 378 milyar dolara gerileyecek. Federal hükümetin bu yıl 642 milyar dolar ile 5 yıldır ilk kez 1 trilyon doların altında açık vermesi bekleniyor. Moody`s 11 Eylül`de borç oranında anlaşma sağlanamazsa ABD`nin Aaa notunun Aa1`e indirilebileceğini söylemişti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İlerideki borç seviyelerinin çok daha düşük olmasını olumlu bir gelişme olarak gördüklerini dile getiren Moody`s`in başkan yardımcısı Steven Hess, artan borç yükünü aşağı çekmek için politika tarafında daha fazla adımın atılmasının gerektiğini söyledi.

ABD`nin bütçe açığı/GSYH oranının 2018 mali yılına kadar yüzde 71`e gerileyeceğini öngören Kongre Bütçe Ofisi, ancak o noktadan sonra sosyal yardım programlarında reform yapılmazsa uzun vadeli görünümün belirsiz olacağını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi