Mobil Haberleşmede Son Nokta

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



İletişim endüstrisi tarafından üretilen araçların; telsiz, cep telefonu ve çağrı cihazı olarak kullanılmasını sağlayan, TETRA (Terrestial Trukend Radio) sistemi şimdi Türkiye`de. Tetra MoU Birliği tarafından Ankara`da gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtılan sistem; Cep telefonu, telsiz ve çağrı cihazını birarada bulunduran cihazlarla ses ve data haberleşmesi sağlıyor.

Tetra MoU Birliği Başkanı Phil Godfrey sistem ile ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği`ne uyum süreci içinde, Türkiye`nin TETRA teknolojisine gösterdiği ilgi ile Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlanan sistemlere geçiş çalışmaları içinde yer almasından mutluyuz. Büyük işgücü ve gelişen ekonomik yapısıyla Türkiye`nin telekomünikasyon sektöründe gösterdiği başarıyı TETRA teknolojisi ile profosyonel kullanıcılara da taşıyacağına inanıyoruz dedi.

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü (ETSI) tarafından profosyonel telsiz kullanıcılarının gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş bir sayısal trunk standardı olan TETRA, profosyonel telsiz kullanıcılarına daha fazla seçenek ve yüksek kalitede telsiz hizmetleri sunuyor. Kamu güvenliği ve kamu güvenliği ile ilgili belediye hizmetleri olmak üzere inşaat, güvenlik, kurye şirketleri ve mobil elemanı olan kuruluşlar tarafından kullanılan sistem, 19 Avrupa ülkesinde 32 şebeke ile faaliyet gösteriyor. (FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi