Migros`tan Aesob`a Tepki

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-``Antalya 5 M Migros Alışveriş Merkezinde Kiralık 145 İşyerinin Bölge Firmalarına Verilmeyeceği İddiaları Asılsızdır``

ANTALYA (A.A) - 01.11.2000 - Koç Holding`e bağlı Migros, Antalya`da inşaatı devam eden ve önümüzdeki nisan ayında hizmete girecek olan 5 M Migros Alışveriş Merkezi`ndeki kiralık işyerlerinin bölge esnafına verilmeyeceği şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Migros Antalya Bölge Müdürü Bülent Yıldırım A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Migros`un Ankara`daki alışveriş merkezinden sonra Türkiye`nin ikinci büyük alış veriş merkezi 5 M Migros`un Antalya`da hizmete gireceğini söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay`ın ``Migros hizmete girecek olan 5 M Alışveriş Merkezi`ndeki 145 işyerini bölge esnafına vermeyecek`` şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu bildiren Yıldırım, şunları kaydetti: ``Bu merkez içinde Antalyalıların beklentisi doğrultusunda tüm ihtiyaçların aynı anda karşılanması için mağaza seçimi titizlikle değerlendirilmektedir. Antalya`daki girişimcilerin bu değerlendirme dışında tutulması Migros yönetimince hiç bir şekilde gündeme gelmediği gibi, alışveriş merkezinin Antalyalı firmalara yer vermediği söylemide kesinlikle kabul edilmemektedir.``

5 M Migros Antalya Alışveriş Merkezi`ndeki 145 işyerinin kiralanması için Türkiye genelinden binden fazla başvurunun olduğunu söyleyen Yıldırım, ``Tüm Türkiye`den olduğu gibi Antalya`dan da potansiyeli olan firmalar merkezde yer alacak. Mağaza seçiminde ana kıstas kalite, hizmet ve fiyat seçeneğinin mağaza tarafından buluşturulmasıdır. Bu kıstas doğrultusunda ülke genelinden teklifler değerlendirilmekte olup, bugüne kadar henüz hiçbir kira sözleşmesi imzalanmamıştır`` dedi.

Migros`un Antalya`da inşaatı devam eden ve nisan ayında hizmete gerecek olan 5 M Alışveriş Merkezi, yaklaşık 30 milyon dolara mal olacak. Bu alışveriş merkezi, tamamen yeşil çevre içinde bulunacak ve içinde sinemalar, oyun salonları ve eğlence merkezleri de yer alacak.
 

Hisse Başarıyla eklendi