Microsoft`tan Yeni Video-Müzik Yazılımı

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bilgisayarda ses ve video alanında Real firmasıyla kıyasıya bir rekabete girişen Microsoft, son ürünü olan Windows Media Video 8 ve Windows Media Audio 8` tanıttı.


California`nın San Jose kentinde yapılan bir toplantıda tanıtılan dijital medya video, en az 500 kilobit hızındaki internet bağlantıları kullanıldığında, DVD kalitesinde video resmi sağlıyor. Bu hızda bağlantılar, normal telefon bağlantılarının 10 katını buluyorsa da, giderek yaygınlaşan kablo-modem ve kısa adı DSL olan hızlı internet bağlantısı sayesinde bu hıza erişmek mümkün. Windows Media Audio 8 ise, 48 kilobit hızındaki bağlantılarla CD kalitesinde müzik taşıyabiliyor. WMA formatındaki müziklerin bilgisayarlara, MP3`lere oranla yüzde 60 daha hızlı yüklenebiliyor. Piyasa araştırması yapan firmalar, geçen Kasım ayında 27.7 milyon kişinin internetten ``Real`` formatında, 13.2 milyon kişinin ise Windows Media formatında müzik indirdiğini saptadılar.


KENWOOD`DAN YENİ CD;

Öte yandan, Japon Kenwood firmasının, Windows Media formatında 22 saatlik müzik içeren yeni bir tür CD geliştirdiği bildirildi. Bu CD`leri çalan cihazların 2001 yılı ortalarında Japonya`da piyasaya sürüleceği belirtiliyor. (HÜRRİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi