Microsoft, AOL’yi yasadışılıkla suçladı

18.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft ile medya grubu AOL Time Warner arasında bir süreden beri devam eden görüşmeler son buldu


Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft ile medya grubu AOL Time Warner arasında bir süreden bu yana devam eden ve AOL’nin internet servis sağlayıcı işinde Microsoft yazılımlarının kullanılması için yapılan görüşmelerin sona erdiği belirtildi. Görüşmelerin Microsoft Başkanı Bill Gates’in isteğiyle bitirildiği kaydedildi.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada birçok konuda anlaşmazlık çıktığı belirtildi. Microsoft, AOL’nin iç mesajlaşma yazılımlarının kendisi tarafından hazırlanması konusunda isteksiz davrandığını ve anlaşmayı yasadışı alanlara taşımaya çalıştığını iddia etti.

AOL: Herşey bitmedi
AOL tarafından yapılan açıklamada ise sadece dijital medya alanında bir sorun yaşandığı kaydedildi. Microsoft sözcüsü Vivek Varma yaptığı açıklamada iki şirket arasındaki görüşmelerin sona erdiği ancak anlaşma kapsamında geliştirilmesi planlanan Windows XP programının Microsoft tarafından geliştirilmeye devam edileceği kaydedildi. Ayrıca görüşmeler sırasında da birkaç defa anlaşmazlık çıktığı ve temasların sona erdirildiği belirtildi. AOL ise görüşmelerin kesilmediğini iddia ediyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi