Microsoft, 5000 kişi işe alıyor

25.07.2003 - 09:00 | Son Güncelleme :

Yazılım devi Microsoft firmasının, önümüzdeki yıllarda AR-GE (araştırma-geliştirme) amacıyla yaklaşık 7 milyar dolar harcayacağı bildirildi


Yazılım devi Microsoft firmasının, önümüzdeki yıllarda AR-GE (araştırma-geliştirme) amacıyla yaklaşık 7 milyar dolar harcayacağı bildirildi.

Microsoft yazılım şirketinin kurucusu ve sahibi Bill Gates, yazılımları cep telefonu, oyun konsolu ve benzeri cihazları kapsayacak biçimde genişletmek amacıyla 5000 kişilik yeni kadro açma kararı aldıklarını açıkladı.

Microsoft geçen yıl AR-GE için 5 milyar dolar harcamıştı. Yapılan çalışmalarda, yazılımların güvenliğinin arttırılması ve bir şebekeye bağlı olarak çalışan birden fazla bilgisayarın yazılımlarının güncelleştirilmesi alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildi.

YENİ YAZILIMLAR
Microsoft´un üzerinde çalıştığı yeni yazılımlar arasında ´´sesi yazıya çevirme´´, ´´not alma´´ ve ´´yeni bir dosyalama sisteminin´´ bulunduğu ifade edildi. Geliştirilmekte olan dosyalama sistemi sayesinde kullanıcılar, bilgisayarlarındaki her şeyi kolayca bulabilecekler. Şirketin kadrosuna ekleyeceği 5000 personelin 3500´ünün ABD´de çalışacağı belirtildi. Microsoft´un dünya çapındaki personel sayısı böylece 54 bine ulaşıyor. Microsoft yetkilileri, firmanın geliştirmekte olduğu yeni yazılımların geleneksel kişisel bilgisayar (PC) piyasasının ötesine geçeceğine dikkat çektiler. Geliştirilecek yazılımlar arasında ´´müzikkarışım´´ yazılımı da bulunuyor. Bu yazılım sayesinde XBox oyun konsolu sahipleri, konsola müzik ve fotoğraf kaydedebilecekler. Microsoft ayrıca, kod adı ´´Longhorn´´ olan yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

TEMETTÜ DAĞITIMINA ARA VERİLDİ
Bu arada, Microsoft´un, hukuksal sorunlarını çözümleyene kadar hissedarlarına yeni temettü dağıtmayacağı kaydedildi. Bu sorunlar arasında, Avrupa Birliği (AB) tarafından açılan bir soruşturma ve Sun Microsystems firmasının açtığı dava yer alıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi