MHP`li veya ANAP`lı

17.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TBMM Başkanlığı için geri sayım devam ediyor. Bugün yapılacak üçüncü tur oylamada 276 oy bulunursa yeni TBMM Başkanı seçilecek.


276 oya ulaşılamadığı takdirde ise üçüncü turda en yüksek oyu alan iki aday yarın yapılacak dördüncü tur oylamaya katılacak ve bu turda en çok oy alan aday seçilecek.


ANAP`lı Murat Başesgioğlu ile MHP`li Ömer İzgi arasında geçecek olan üçüncü tur oylama sonrası dördüncü tura da bu iki adayın kalacağı belirtiliyor. Dördüncü turda DYP-FP ve ANAP Milletvekillerinin Başesgioğlu`na, MHP ve DSP Milletvekillerinin de İzgi`ye oy vermeleri bekleniyor. DSP`den ilk iki turda gelen 15 civarındaki boş oy da dikkate alındığında ANAP`lı Başesgioğlu`nun şansı daha yüksek görünüyor. Ancak bu sonucun koalisyonun sıkıntıya sokacağı iddiaları da milletvekillerini düşündürüyor.


KÖKEN İLE OY;

Bu arada koltuğun en güçlü iki ismi İzgi ile Başesgioğlu kökenleri ile de oy toplamaya çalışıyorlar. Gençliğinde CHP`ye sempati duyduğunu belirten İzgi, Ailemizin yarısı DP`li yarısı CHP`li idi. Ben de CHPye sempati duydum dedi.

İzgi sosyal demokrasiye duyduğu ilgiyi belirterek DSP`lilerden daha fazla oy almayı hedefliyor. Başesgioğlu ise gençliğinde MHP ve ülkücü olarak tanınıyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ni bitiren Başesgioğlu gençlik yıllarında ülkücü harekete yakın bir çizgide yer almıştı. Başesgioğlu da bu kökeni ile MHP`den oy almayı hedefliyor. 1955 doğumlu olan Başesgioğlu seçildiği takdirde TBMM`nin en genç başkanlarından da biri olacak.


FAZİLET PARTİSİ BÖLÜNDÜ;

Fazilet`te ise yine yenilikçi-gelenekçi ayrışması yaşanıyor. Abdullah Gül`ün İzgi ve Başesgioğlu ile görüşmesi ve yenilikçilerin İsmail Alptekin`e oy vermemesi Genel Başkan Kutan`ı kızdırdı. Gül`ün genel başkan gibi adaylarla temasta bulunduğunu belirten Kutan, Bazı arkadaşlarımız onların MHP`ye oy verdiğini düşünüyor dedi.
(YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi