MHP Büyük Kongresi`ne Doğru

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


MHP- MKK üyesi Toperi, Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı; Toperi, Tabanın tepkisine rağmen meydanı Bahçeli`ye bırakmak ülkücü harekete ihanet sayılır


ANKARA (A.A) MHP Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi emekli albay Şerafeddin Toperi, MHP`nin 5 Kasım`da yapılacak 6. Büyük Kongresi`nde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toperi, Çankaya`da bulunan çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin ve MHP yönetiminin izlediği politikayı eleştirdi. ``MHP`nin CHP ve DSP`nin gözdesi`` olduğunu ileri süren Toperi, bu durumun ülkücüler ve MHP tabanının tepkisine neden olduğunu belirtti. MHP`ye oy verenlerin Devlet Bahçeli ve ekibi yüzünden ``bin pişman`` olduğunu öne süren Toperi, şöyle konuştu:


``Ülkücüler yurdun her yerinde tasfiye edilmektedir. MHP, kelimenin tam anlamıyla DSP`nin güdümüne girmiş ve Bahçeli Ecevit`in, MHP DSP`nin uydusu olmuştur. Parti tabanı şok yaşamaktadır. MHP yönetimine karşı tabanda müşterek bir tepki doğmuş ve MHP`lilerin bu topyekün tepkisi, yeniden yapılanma ve aslına dönme zarureti hasıl etmiştir. Benim adaylığım bu zaruretin sonucudur. Tabanın bunca tepkisine rağmen meydanı Devlet Bahçeli`ye bırakmak ülkücü harekete ihanet sayılır.`` Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toperi, kongre sonuçlarının tahmin edilemeyeceğini, ancak yüzde 50 oranında oy almayı umduğunu söyledi. Kendisine parti içinden destek gelip gelmediğinin sorulması üzerine de Toperi, ``Yönetimde desteğim yok, kovulanlarda var`` dedi.


Toperi, bir başka soru üzerine de ``Ömer İzgi`nin Meclis Başkanlığı`na aday gösterilmesini ve seçilmesini, sol zihniyetin partiyi hakimiyeti olarak kabul ediyoruz`` diye konuştu. Bir gazetecinin, MHP`li Muharrem Şemsek ve Ramiz Ongun`un da genel başkanlığa aday oldukları şeklinde söylentiler bulunduğunu hatırlatması üzerine de Toperi, ``O arkadaşlarımız da ülkücü arkadaşlarımızdır. Benim aday olduğumu duyunca vazgeçeceklerdir`` dedi. Emekli olduktan sonra MHP`de siyasi hayatına başlayan Şerafeddin Toperi, 1970-1975 yılları arasında MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Toperi, halen MHP MKK üyesi olarak görev yapıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi