Mevduatta sınırsız güvenceye son

05.07.2004 - 08:53 | Son Güncelleme :

Mevduata bir yıl önce getirilen sınırsız güvence, bugünden itibaren yeniden 50 milyar lirayla sınırlandırılıyor


Mevduata bir yıl önce getirilen sınırsız güvence, 5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yeniden 50 milyar lirayla sınırlandırılıyor.

Daha önce mevduatta 50 milyar lira olan güvence sınırı, İmar Bankası yönetimine el konulmadan önce çıkan kararla, bankalardaki mevduatın tamamı `bir yıllığına` tam güvence altına alınmıştı.

Bir yıl önce alınan karara göre 5 Temmuz`da uygulaması başlayacak sınırlı mevduat garantisi, her müşterinin, her bir bankada açacağı `50 milyar liraya kadar` TL ve döviz cinsi mevduatını, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) güvencesi altına alıyor.

Buna göre herhangi bir banka tasfiye edilirse TMSF bu bankadaki tasarruf mevduatı sahiplerine, hesaplarının 50 milyar liralık kısmı için ödeme yapacak. Daha fazla mevduatı bulunanlar ise mevduatının kalan kısmını ancak banka tasfiye edilirse, tasfiye ya da iflas masasından alabilecek.

Yeni dönemde bir kişi adına aynı bankanın farklı şubelerinde açılmış tasarruf mevduatının anapara ve faiz toplamı 50 milyar lirayı aşıyorsa, sadece 50 milyar liralık kısım mevduat sigortası kapsamında değerlendirilecek.

Farklı bankalarda açılan hesaplar için ise 50 milyar liralık sınır ayrı ayrı değerlendirilecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi