Mevduat sahipleri bu habere dikkat!

11.11.2013 - 11:58 | Son Güncelleme :

TMSF hazırladığı ve Hazine’ye gönderilen çalışma Meclis gündemine gelmek için gün sayıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/tmsf1.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tmsf1.jpg">Vatandaşın tasarrufunda devlet garantisinin 50 bin TL’den 100 bin liraya çıkarılmasının ardından reel sektörün uzun süredir beklediği ticari mevduata garanti için de düğmeye basıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) hazırladığı ve Hazine’ye gönderilen çalışma Meclis gündemine gelmek için gün sayıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın koordinasyonunda yürütülen düzenleme kapsamında ticari mevduatlar garanti altına alınıyor. Star`ın haberine göre, düzenlemenin Meclis’te Torba Kanun’lardan birine eklenmesi planlanıyor.

TMSF’nin yerine Türkiye Sigorta Fonu

Edinilen bilgilere göre TMSF’nin taslağının yasalaşması halinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yerine Türkiye Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kurulacak. Hükümetin 2014 yılı programında da yer alan düzenlemenin yasalaşması halinde ticaret erbabının tasarrufu da garanti altına alınmış olacak. Özellikle KOBİ’ler bankacılık sektöründe ortaya çıkabilecek herhangi bir risk karşısında finansman açısından herhangi bir sıkıntıya düşmeyecek.

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre TMSF ticari mevduatta da bireyselde olduğu gibi 100 bin liralık bir garanti limiti üzerinde duruyor.  Garantinin kapsamı yine Türkiye’deki bankalarda tutulan mevduatlar için geçerli olacak. Geçen yıl hazırlanan taslağın yeniden gündeme alındığını ifade eden Fon’a yakın bir kaynak “Hükümet programına da girmiş durumda. Daha önce hazırlanan bir taslak var zaten. Ankara’ya gönderilmişti. Meclis’in gündemi uygun olduğunda görüşülmeye başlanacaktır” dedi. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün de yakından takip ettiği düzenleme ile ticari tasarrufların devlet garantisi altına alınarak reel sektörün rahatlatılması öngörülüyor. Bir ekonomi yetkilisi finans sektörünün ise maliyet artışı sebebiyle bu gelişmeye soğuk baktığını ifade ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi