Merkez Bankası'ndan kritik 'faiz' sinyali

14.09.2017 - 15:02 | Son Güncelleme :

İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde 0.25'te tuttu, faizlerin artabileceğinin sinyalini verdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/05112015_ingiltere_merkez_650.jpg

İngiltere Merkez Bankası (BOE) politika faizini değiştirmeyerek 0.25'te sabit tuttu. BoE yetkilileri ekonomik büyümenin ve enflasyon baskısının devam etmesi halinde on yıldan uzun süredir ilk kez faiz artırımın "ilerleyen aylarda" yapılabileceğini belirtti.

Yetkililer faiz oranlarını beklentilere paralel olarak tarihi düşük olan yüzde 0.25 seviyesinde tutma kararını 2'ye karşı 7 oyla kabul ettiler ancak hedefin üzerindeki enflasyona daha fazla müsamaha gösteremeyeceklerini ve faizlerin piyasaların beklediğinden daha hızlı artabileceğini belirttiler.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Merkez bankasının para politikası kararında, "Para politikası kurulu üyelerinin çoğu ekonomideki gevşekliğin azalmaya ve enflasyon baskısının kademeli olarak artmaya devam ettiği bir patika izlenmesinin sürmesi halinde... para politikasıyla sağlanan desteğin gelecek aylarda kısmen azaltılmasının uygun olacağını değerlendirdi" denildi.

İngiltere'nin Mart 2019'da Avrupa Birliği'den ayrılma kararı ekonomik büyümeye ilişkin uzun vadeli şüpheler yaratmış olsa da enflasyon üzerindeki kısa vadede güçlü yükseliş baskısı oluşturdu.

BoE, ekonominin geçen ay beklentilerin biraz üzerinde performans gösterdiğini ve enflasyonun tahminlerin hafif üzerine çıkarak yüzde 3'ü aşabileceğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi