Merkez Bankası dövizi frenlendi

14.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Döviz tarafında dün hızlanan ve bu sabah da süren talepli seyir, Merkez Bankası’nın açtığı satış ihalesiyle dengelendi


Para piyasaları, yarın gerçekleştirilecek olan takas ihalesine odaklanırken, günü iyimser bir havada tamamladı. Döviz tarafında dün hızlanan ve bu sabah da süren talepli seyir, Merkez Bankası’nın açtığı satış ihalesiyle dengelendi ve dolar ihale sonrası 1 milyon 205 bin liraya kadar gevşedi. Bono cephesinde ise, faizler 6 Mart 2002 vadeli bono da yüzde 78-79 bileşik seviyelerine geriledi.

Takas ihalesinde Hazine’nin 3 milyar doların üzerinde, 4-5 milyar dolarlık satış yapması halinde, piyasalarda daha olumlu bir seyir yaşanabileceğini dile getiren Bankacılar, İhalede miktar ve faizin çok önemli olduğunu belirttiler. İç Borç takasının olumlu bir şekilde neticeye kavuşması sonrasında, MB’nın da gecelik faizlerini düşüreceğine inanan Finans Çevreleri, MB’nın bu tavrı sergilemesinin sonrasında bileşiklerin daha da gevşeyebileceğini belirttiler.

Bono piyasasında bugün alış yönlü bir eğilim hakimdi. Aktif kağıtlardan olan 6 Mart 2002 vadeli bono yüzde 78.81 seviyelerine kadar geriledi. Yarına valörlü işlemlerde de sakin ve düşüş yönlü seyir sürerken, 6 Mart 2002 tanımlı bono yüzde 79 seviyelerine kadar gevşeme kaydetti.

Döviz cephesi ise MB’nın açtığı döviz satış ihalesiyle gevşedi. Dolar ihalenin ardından 1 milyon 236 bin liradan, 1 milyon 205 bin liraya kadar düştü. Kapalıçarşı’da dolar fiyatları 1 milyon 200 bin liranın altına inerek, 1 milyon 187 bin liraya kadar gevşedi. (tradecnet.com) (saat:17:00)
 

Hisse Başarıyla eklendi