Merill Lynch de krizin kurbanı oldu!

18.07.2008 - 14:39 | Son Güncelleme :

Merill Lynch dün gün sonuna doğru 4. 65 milyar dolar net zararı olduğunu açıkladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/349MerrillLynch.jpg

Merill Lynch dün gün sonuna doğru 4. 65 milyar dolar net zararı olduğunu açıkladı.

bigpara.hurriyet.com.tr

Şirketin beklentisi ise hisse başına zararın 1.91 dolar olacağı yönündeydi. Dünyanın en büyük aracı kurumlarından olan Lynch, mortgage rüzgarından derin yara alanlardan biri.

Şirket dün ayrıca hisselerinin yüzde 20`sini medya şirketi Bloomberg LP`ye 4.425 milyar dolara satma konusunda anlaşmaya vardığını da bildirdi.

Moody`s açıklanan rakamlardan sonra Lynch`in kredi notunu A2`den A1`e düşürdü. Uzmanlar Bloomberg`e satışın şirketin ikinci çeyrekteki güç kırılmasını biraz da olsa destekleyebileceğini savunuyorlar. Diğer taraftan Merill Lynch`in finansal esnekliğini de bir miktar kaybettiği de söylentiler arasında. 

Şirketin göstermiş olduğu performans beklentileri maalesef karşılayamadı. Son dört çeyrekte ortaya çıkan zarar 19 milyar dolar civarında. Finansal krizden en büyük darbeyi yiyen şirketlerden biri de şüphesiz Lynch oldu.

Şirketin yöneticilerinden John Thain, kredi krizinin nerede son bulacağını kestiremediklerini, zor zamanların bu gidişle bir süre daha devam edeceğini söyledi. Krizin nerede son bulacağının belirsizliğini tekrar tekrar vurgulayan Thain, konut fiyatlarının hala düştüğünü ve enerji fiyatlarının da durmadan yükseldiğine dikkat çekti. Gıda fiyatlarındaki artışa da değinen John Thain, işsizlik oranlarının da dengesiz olduğun belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi