Mercedes lüks 4x4`ü için bin test aracını çöpe attı!

27.03.2006 - 09:39 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Mercedes`in ilk büyük SUV aracı GL Serisi Avrupa ile aynı anda Türkiye yollarına çıkacak. Yaklaşık 120 bin euro fiyatla tüketicilerin beğenisine sunulacak araçtan yılda 75 adet satılması planlanıyor. Şirketin en büyük hedefi ise dört çekerlilerin cenneti ABD pazarında iddialı olabilmek. Mercedes, bu hedef doğrultusunda hiçbir masraftan da kaçınmadı. Mercedes GL`in denemelerinde milyonlarca kilometre yol katedildi. Aracın her bölgeye uyum sağlaması için eksi 60 derecelik Kutupları Afrika`daki çöl sıcaklarına kadar test edildi. Hatta GL`den tam performans alabilmek için bin araç testler sırasında gözden çıkarıldı. Bir başka deyişle SUV`nin deneme sürüşleri için Türkiye satış fiyatını gözönünde bulundurursak, 120 milyon euro harcandı.

30 cm yükseliyor
Mercedes`in yeni arazi aracı GL Serisi, tüm dünyadan gelen basın mensupları tarafından ABD`nin San Fransisco şehrinde test edildi. Markanın ilk büyük boyutlara sahip 4x4`ü hem arazi hem de asfalt için üretildi. 5.088
milimetre (mm) uzunluğa, 1.900 mm yüksekliğe sahip araç 7 kişilik olarak tasarlandı. GLrde tüm arka koltukların katlanmasıyla 2.300 It`lik bir alan elde ediliyor.

GLrde lüks ekipmanların yanı sıra arazi kabiliyetine büyük önem verildi. Örneğin, Airmatic Sistemi sayesinde aracın yüksekliği arazi şartlarına göre 3 farklı konuma göre ayarlanabiliyor ve 307 mm yerden yükselebiliyor. Ayrıca 60 cm`lik sudan da geçebiliyor.

Adaptive Damper Sistem ise engebeH bölgelerden aracın sürücü yardımı olmadan kendi kendine geçebilmesini sağlıyor.

Dizel motora öncelik
Araçta ikisi dizel ikisi benzinli olmak üzere 4 farklı motor seçeneği bulunuyor. Mercedes, Türkiye`de GL 320 CDIryı pazara sunacak. 224 beygir güç üreten motorla donatılan GL 320 CDI, 510 Nm tork üretiyor. Araç, 100 km`de ortalama 9.9 it harcıyor. Mercedes GL, ilk olarak Mayıs ayında ABDrde saüşa sunulacak. Türkiye`ye ise Avrupa ile aynı anda Eylül`de gelecek. GLnin fiyatının 120 bin euro olması bekleniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi