Meral, Devlet Bakanı Yalova İle İşten Çıkarmaları Görüştü

05.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



ANKARA (A.A) - 05.12.2000 - Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile özelleştirilen işyerlerindeki işten çıkarmaları görüştü. Meral, Başbakanlık`tan ayrılırken yaptığı açıklamada, özelleştirilen işyerlerinde çok sayıda çalışanın işine son verildiğini söyledi. Özellikle emekliliğine çok kısa süre kalan çalışanların büyük mağduriyet içinde olduklarını belirten Meral, Sayın Bakan, Özelleştirme Yüksek Kurul`nun acilen toplanması gereğini vurguladı. Konuyu Başbakan`a ilettiğini, bu konuda bizim de kendilerine yardımcı olmamızı istedi diye konuştu. Ekonominin içinde bulunduğu duruma değinen ve yine IMF heyetleriyle görüşmeler yapıldığını anımsatan Meral, Görünen odur ki, IMF`nin ortaya koyduğu program iflas etmiştir. Bugün ekonomide bazı olumsuzluklar varsa bu IMF`den kaynaklanmaktadır. IMF`nın yapması gereken bir şey varsa üzerine düşeni yapmalı, ayrıca çıkıp Türk halkından özür dilemelidir diye konuştu.

24 Nisan ve 5 Nisan kararlarıyla bugünkü hükümetin uygulamaya koyduğu pek çok kararın arkasında IMF`nin dayatmasının bulunduğunu anlatan Meral, sorunun, ülkenin sorunu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: Sorunun çözümlenmesi için ülkesini seven her vatandaş üzerine düşeni yapmalıdır. Hükümetlerimiz de ciddi tavırlar almalıdır. Talana, yağmaya, vurguna karşı ciddi tedbirler almalıdır. Bazı siyasilerimizin müsamahasından yararlanan batan bankaların, vurguncuların, talancıların ülkeye ödettiği fatura budur. Umuyorum ki, bundan sonra bu olumsuzluklar ülkemizde yaşanmaz.

Bayram Meral, şöyle devam etti: Bir taraftan dar gelirli vatandaştan fedakarlık bekleyeceksin, diğer taraftan 3-5 kuruş almak için IMF ile müzakere edeceksin. Diğer taraftan batan bankalara milyarlarca dolar aktaracaksın. Ondan sonra çalışanlara diyeceksin ki, sıfır zam, memura emekliye yüzde 10 zam diyeceksin. Bunun kabulü mümkün değil. Bu gibi hareketler toplumu bunalıma sürükler.
 

Hisse Başarıyla eklendi