Memurlar da 1 Aralık`ta İş Bırakıyor

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, Emek Platformu olarak 1 Aralık`taki iş bırakma eylemini coşkuyla hayata geçireceklerini söyledi.


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Siyami Erdem, 2001 yılı bütçesinin kamu emekçileri açısından kabul edilemez olduğunu belirterek, Bu bütçe, kamu emekçileri açısından, halk açısından bir acı reçetedir. Bir yoksulluk, açlık bütçesidir dedi.KESK Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, konfederasyonun 2001 yılı bütçesine karşı başlatacağı eylemler hakkında bilgi veren Erdem, grev ve toplu sözleşme ile özgür örgütlenme haklarından yoksun bırakılan kamu emekçilerinin, hükümetlerin tek yanlı ücret belirlemelerinden dolayı büyük bir ekonomik çöküntü içinde olduğunu kaydetti. Başbakan Bülent Ecevit`e dün bir mektup gönderdiğini ve görüşme talebinde bulunduğunu belirten Erdem, bu talebe yanıt beklediklerini bildirdi.


KİTLESEL EYLEMLER;

Hak alma mücadelesini büyük bir coşku ve kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: Bakanlık bütçeleri TBMM`de görüşüldüğü süre içinde, ilgili bakanlıkla muhatap olan sendikalarımız kitlesel eylemler gerçekleştirecektir. Bu eylemlere KESK destek verecektir. Emek Platformu, Maliye Bakanlığı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşüldüğü 1 Aralık için genel bir iş bırakma kararı aldı. KESK, Emek Platformu`nun bu kararını bütün gücüyle, coşkuyla, kararlılıkla hayata geçirecektir. Ayrıca 28 Kasım`da, 1 Aralık eylemine çağrı olarak bütün illerde oturma eylemi gerçekleştirilecektir. Siyami Erdem, hükümetin enflasyonla mücadele politikasına ilişkin bir soruya da, Enflasyonla mücadele, yoksulluğu ve açlığı getirmemelidir. Mücadeleyi üretim boyutunda, kayıt dışı ekonomiyi kontrol boyutunda değerlendirmek gerekir karşılığını verdi. (YENİ BİNYIL)


 

Hisse Başarıyla eklendi