Memura yüzde 9 zam

15.07.2003 - 09:50 | Son Güncelleme :


Bakanlar Kurulu yılın ikinci yarısında memura 66 milyon lira seyyanen zam yapılacağını açıkladı. Bu miktarla ortalama zam yüzde 9 oldu

Bakanlar Kurulu, memur maaşlarına yılın ikinci yarısında 66 milyon lira seyyanen zam yapılmasını kararlaştırıldı. Evli, iki çocuklu bir memurun aylığı ortalama yüzde 9 oranında artacak.

Bu düzenleme ile müsteşara yüzde 2.3, hizmetliye yüzde 15.5 maaş zammı verilmiş olacak.

Başbakanlık müsteşarının maaşı 2 milyar 823 milyon liraya, 15. derecenin birinci kademesindeki en düşük maaş alan hizmetliğinin aylığı ise 488 milyon liraya yükselecek. Seyyanen zam; çocuk, aile, vb kalemler ile taban aylığı katsayısı artırılarak yapılacak. 329 bin 250 olan taban aylığı katsayısı 66 bin puan yükseltilecek ve 395 bin 250 olacak. Eş için 8 milyon 575 bin lira, çocuk için 5 milyon 145 bin lira ödenecek.

Az alana çok zam
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurlara bütçe imkanlarının üzerinde bir artış yapıldığını söyledi. Şahin, Maalesef borçlu bir ülkeyiz, borcu borçla çevirmeye çalışıyoruz. Har vurup harman savuramayız. Sadece memurları değil, onların çocuklarını da düşünüyoruz. Bütçe dengelerine riayet edilmemesi, onların çocuklarını ileride olumsuz etkileyecektir dedi.

Bakan Şahin, bütçe imkanlarının üzerinde yapılan bu artış nedeniyle oluşacak farkın ya yatırımlardan vazgeçerek ya da yeni kaynak bulunarak yapılacağını ifade etti.

Şahin, Başbakan Erdoğan başkanlığında ekonomi, bakan ve bürokratlarıyla yapılan görüşmelerde, yeni vergi ve zamlara yönelmek istemediklerini belirterek, Sayın Başbakanımız yeni zam ve vergilere tepkili. Böyle bir şeye izin vereceğini sanmıyorum dedi. Bakan Şahin, memurlara yapılacak zammın bütçeye yükünün Maliye bürokratları tarafından hesaplandığını söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi