Memura ek zam bugün masada

22.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Bakanlar Kurulu, enflasyonun memur maaş zammını aşması nedeniyle, ek zam yapılmasını bugün görüşecek. Maliye`ye göre, memura 2 puanlık refah payıyla birlikte yüzde 5.2`lik zam gerekiyor.

Bakanlar Kurulu, devlet memurları, memur emeklileri ve sözleşmelilere enflasyon farkından kaynaklanan ek zam konusunu bugün görüşecek. Bakanlar Kurulu`nun, bugün 18.00`de başlayacak toplantısında, ``Enflasyon, memur maaş artışını geçerse, aradaki fark 2 puanlık refah zammıyla birlikte memura ödenir`` kararı çerçevesinde maaşlara yapılacak artış ele alınacak. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, kasım sonunda enflasyon rakamlarının yüzde 35.7`ye ulaşması, buna karşılık memura 2000 için toplam yüzde 31 zam yapılması nedeniyle, ek zam için gerekli hazırlığı yaptı. Bu çalışmada, yıllık zammın 2 puanlık refah payı artışı ile birlikte kümülatif yüzde 37.7`ye yükseltilmesi öngörüldü. Söz konusu oran da, 31 Aralık 1999`daki maaşlara 6.7 puanlık bir zammı gündeme getirdi.

Hesaplamalarda, yıllık maaş zammının yüzde 37.7`ye yükseltilmesi için kasım maaşlarının yüzde 5.2 artırılması gerektiği belirlendi. Katsayılarda da buna dönük düzenlemeler yapıldı ve dosya Maliye Bakanı Sümer Oral`ın önüne kondu.
Kamu - Sen Genel Başkanı Resul Akay ise, Maliye Bakanı Oral`a ``Aralık enflasyonu da belli olduktan sonra memurlara ek zam yapılması`` önerisini götürmüştü. Akay, bu ay tüketici fiyatlarında yüzde 3`lük bir artış olursa, 2 puanlık refah payıyla birlikte memurlara 11 puan ek zam verilmesi gerekeceğini ifade etti.
(FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi