Memur, yüzde 40`lık devalüasyon farkı istiyor

13.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Memur Sendikaları Konferedasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Fatih Uğurlu, devalüasyonun memuru fakirleştirdiğini belirterek, memura yüzde 40`lık devalüasyon farkı verilmesini istedi.

Uğurlu yaptığı açıklamada, ezilen kesimin sesini hükümetin duymak zorunda olduğunu belirterek, Göz boyamalara karşı karnımız tok, gerçek anlamda sorunlara çözüm bekliyoruz dedi. TL`nin cumhuriyet tarihinin en değersiz parası olarak işlem görürken yaşanan yüzde 40`lık devalüasyonun memuru fakirleştirdiğini vurgulayan Uğulu, Açlık sınırının altında maaş alan memura yüzde 40`lık devalüasyon farkı geciktirilmeden verilmelidir diye konuştu.

Her türlü krizin faturasının kamu çalışanına kesildiğini ifade eden Uğurlu, yaşanan ekonomik sıkıntıların sabit gelirlerinin sırtılan yüklenmemesi gerektiğini, rantiye kesiminin de taşın altına elini sokmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Biz hayalperest değiliz
Uğurlu, yoksulluk sınırı 645 milyon liar iken yaklaşık 200 milyon lira maaşla geçinmeye çalışan memurların imkansızı başardığını belirterek, şöyle devam etti:

Herşeyin iki ayda düzeleceğini öne sürenlere sesleniyoruz. Biz hayalperest değiliz. Nereden kim getirilirse getirilsin, halkın beklentilerini yok sayan bir istikrar porgramıyal halkın sorunları çözülemez. Hazırlanacak programda mutlaka sivil toplum örgütlerinin mutabakatı sağlanmalıdır. Tek ümit, tek çözüm olarak sunulan ekonomik programa şimdi `yanlış ve çağdışı` diyenler, 1.5 yıldır ne yapıyorlardı? O programı da bu hükümet hazırlamamış mıydı? Yüzde 90`ı yoksul olan ülkemiz krizlerle daha fazla yoksullaştırılmadan ciddi önlemler alınarak sorunlar çözülmelidir.
 

Hisse Başarıyla eklendi