Memur maaşı en az 1100 YTL olmalı

06.07.2007 - 09:18 | Son Güncelleme :

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek bir ek zam yapmasını istedi

https://i.bigpara.com/i/55big/

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin enflasyon farkını gerçek anlamda telafi edebilecek bir ek zam yapmasını istedi.

AA

Tombul, TÜİK`in açıkladığı enflasyon rakamlarının `gerçekçi olmadığını ve hesap oyunu yapıldığını` iddia ederek Yıl başında verdikleri yüzde 3`lük zam, gündelik hayatın gerçek rakamlarıyla boy ölçüşememiştir.

Bugün 725 YTL olan en düşük memur maaşı derhal 1100 YTL`ye yükseltilmelidir dedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da, memur maaşlarına 1 Temmuz`da yapılan artışın `eksik olduğunu` öne sürdü. Avcı, Yüzde 2.1 oranındaki enflasyon farkıyla yüzde 3 ve yüzde 4 oranındaki maaş artışı rakamının maaşlara ayrı ayrı yansıtılması gerekirdi diye konuştu.

1 YTL maaş farkı Başbakan`a havale

Bu arada Kızılay`da bir araya gelen ve memur zammını protesto eden Kamu-Sen üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile birlikte `Enflasyon üzerinde verilen zammın iadesi olarak, Türkiye`de çalışan memurlar adına gönderilmektedir` notunun bulunduğu 1 YTL`lik havale çekini Başbakan Erdoğan`a gönderdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi