Meğer Soros da altın satmış!

16.05.2013 - 08:59 | Son Güncelleme :

Milyarder yatırımcı Soros da altının geçtiğimiz ay ayı piyasasına girmesinden önce elindeki ETF varlıklarını azaltanlardan oldu

https://i.bigpara.com/i/55big/george_soros.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Soros-George14.jpg">Milyarder yatırımcı Soros da altının geçtiğimiz ay ayı piyasasına girmesinden önce elindeki ETF varlıklarını azaltanlardan oldu.

Amerikalı ünlü yatırımcı George Soros, ünlü altın yatırımcısı John Paulson ilk çeyrekte 165 milyon dolar kaybeden varlıklarını korurken, Northern Trust Corp. ve BlackRock Inc. gibi altının geçtiğimiz ay ayı piyasasına girmesinden önce altın destekli ETF varlıklarını azaltanlardan oldu.

ABD`nin SPK`sı SEC`in verilerine göre Soros Fund Management LLC, 31 Mart`ta sonlanan çeyrekte, en büyük altın destekli ETF`si SPDR Gold Trust`taki yatırımlarını bir önceki çeyrekten yüzde 12 azaltarak 530,900 hisseye düşürdü. Daha önce açıklanan belgeler, Northern Trust ve BlackRock`ın da varlıklarından yarısından fazlasını sattığını göstermişti. SPDR`nin en büyük yatırımcısı Paulson&Co. 21.8 milyon hissesindeki varlığını korurken, Schroder Investment Management Group 2.1 milyon yeni ETF satın aldı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Altın fiyatları 2011`de rekor kırmasının ardından geçtiğimiz ay ayı piyasına girerek, ETP varlıklarının bu yılki değerinden 42 milyar doları sildi. Hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmanması ve dünyanın en büyük merkez bankalarının teşvik önlemlerinin enflasyonu tetiklemekte başarısız olmasıyla bazı yatırımcılar, tasarruf aracı olarak gördükleri altına inançlarını yitirdi. Altın son 90 yılın en uzun süreli rallisinin yapmasının ardından bu yıl 2000`den bu yana ilk kez ekside kapanmaya hazırlanıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi