Meclis'te bütçe mesaisi

12.11.2018 - 09:04 | Son Güncelleme :

TBMM bu hafta kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen doktorlara sınırlama getiren maddesiyle muhalefetin tepkisini çeken sağlık teklifi ve 2019 bütçesi için mesai yapacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/tbmm_meclis_650_4.jpg

Meclis Genel Kurulu geçen hafta yoğun tartışmaların ardından komisyonda kabul edilen "Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni" ele alacak.

Teklife göre, "terör" örgütlerine veya MGK tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek.

Teklifle ayrıca Türkiye Eczacılar Birliği'nin yanı sıra SGK ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla şahsi kullanım için yurt dışından ilaç sağlanabilecek.

##$HABER_1450442$##

Haberin Devamı

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE DEVAM

TBMM'de bu hafta 2019 bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınmaya devam edilecek.

Bu haftaki takvime göre bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yarın Sağlık Bakanlığı, Çarşamba Dışişleri Bakanlığı, Perşembe İçişleri Bakanlığı ve Cuma günü Tarım Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Partilerin haftalık grup toplantıları da yine yarın gerçekleştirilecek. 

 

Hisse Başarıyla eklendi