Meclis'te bu hafta ne görüşülecek?

25.07.2016 - 09:44 | Son Güncelleme :

Meclis bu hafta Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/tbmm_meclis_650.jpg

Darbe girişiminde bombalanarak ağır hasar alan TBMM, bu hafta normal mesaisini sürdürerek Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

Meclis yarından itibaren yabancıların kayıtdışı çalışmalarının önlenmesi ve nitelikli yabancı işgücünden yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edecek. Tasarının birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler geçen hafta tamamlandığı için bu hafta maddelere geçilecek.

##$HABER_1434169$##

Haberin Devamı

Tasarıya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yabancı istihdam taleplerini almak, uluslararası işgücünün etkilerini izlemek üzere yabancı başvuru, değerlendirme ve izleme sistemi kuracak.

Bakanlar Kurulu, ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde yabancılara çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti verilmesini belirleyebilecek. Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlık tarafından başvurusu uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilecek.

Genel Kurul'da bu tasarının yasalaşmasının ardından, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi planlanıyor.

Söz konusu teklif yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

Haberin Devamı

Teklif, 30 Haziran 2016'ya kadarki vergi, vergi cezaları, sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeriyor.

TBMM'ye sunulan düzenlemeye göre, taksit seçenekleri 6, 9, 12 ve 18 ay şeklinde olacak, her taksit iki ayda bir ödenecek.

Borçlular 12 ile 36 ay arası dönemde borçlarını ödeyebilecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi