Meclis'in gündemi 'vize serbestisi'

25.04.2016 - 09:28 | Son Güncelleme :

TBMM bu hafta ağırlıklı olarak AB ile vize muafiyeti için gerekli kriterleri karşılamaya yönelik yasa ve düzenlemeler için çalışacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/tbmm_meclis_650.jpg

Türkiye ile AB arasında göçmen sorununa çözüm bulmak amacıyla başlatılan müzakereler kapsamında Ankara'nın gündeme getirdiği vize muafiyetinin Haziran'da hayata geçmesi için Mayıs ayı başına kadar çeşitli yasa ve düzenlemelerin TBMM'den geçmesi gerekiyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Bu çerçevede Nisan ayı boyunca bu düzenlemeler için mesai yapan Meclis, ayın son haftasında da çıkarılması gereken düzenlemeleri ele alacak.

Haberin Devamı

Reuters'in haberine göre; Genel Kurul'da bugün çeşitli uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yedi adet yasa tasarısı, yarın ise kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili "Kolluk Gözetim Komisyonu" kurulmasını içeren tasarı ele alınacak.

Tasarı, Kolluk Gözetim Komisyonu'nun yedi üyeden oluşmasını ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürekli kurul olarak görev yapmasını öngörüyor.

Haftanın geri kalanında da Genel Kurul'da, uzun yıllardır konuşulan ama gerçekleştirilemeyen ve milletvekilleri için etik düzenlemeler getiren yasa tasarısı ele alınacak.

Yoğun mesaisi nedeniyle TBMM Genel Kurulu, 30 Nisan Cumartesi de dahil olmak üzere tüm hafta çalışacak.

Haberin Devamı

Bu arada TBMM'nin bu haftaki gündemindeki önemli konulardan biri de dokunulmazlıklar olacak.

AKP'li 316 milletvekilinin imzasıyla verilen ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin, 28 Nisan Perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. 
 

 

Hisse Başarıyla eklendi