Meclis'e olağanüstü toplanma çağrısı

01.09.2015 - 10:40 | Son Güncelleme :

AK Parti, 3 Eylül Perşembe günü için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı

https://i.bigpara.com/i/55big/tbmm_meclis_650_6.jpg

AK Parti, seçim hükümetinin bağımsız üyelerinin yemin etmesi ve TSK'nın gerektiğinde Irak ve Suriye'ye sınır ötesi harekat için asker göndermesine dair tezkerenin görüşülmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Reuters'in haberine göre; TBMM yetkililerinden edinilen bilgiye göre, toplantı çağrısı 3 Eylül Perşembe günü için yapıldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Koalisyon hükümeti kurulamaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim kararı almasının ardından geçen hafta Cuma günü Ahmet Davutoğlu başkanlığında seçim hükümeti kurulmuştu.
              
Seçim hükümetinin kurulmasından önceki Bakanlar Kurulu Irak ve Suriye'den gelebilecek saldırıların bertaraf edilmesi, TSK'nın gerektiğinde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren tezkerenin bir yıl süreyle uzatılmasına dair kararı TBMM'ye göndermişti.

TEZKERE 2 EKİM'DE DOLUYOR         

Haberin Devamı

Geçen yıl TBMM'de kabul edilen tezkerenin geçerlilik süresi 2 Ekim'de doluyor. Seçim hükümetinde iki bakanı bulunan HDP, tezkere için olumsuz yönde oy kullanacağını açıklamıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi