Meclis`te çalışmalar hızlandı

20.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

TBMM Genel Kurulu, bugün ve yarın Tütün Yasa Tasarısı ve Milletlerarası Tahkim Yasa Tasarısı yasalaşıncaya kadar çalışılmasını kararlaştırdı


TBMM Genel Kurulu, bugün ve yarın şu an görüşülmekte olan Tütün Yasa Tasarısı ile ardından başlanacak olan Milletlerarası Tahkim Yasa Tasarısı yasalaşıncaya kadar çalışılmasını kararlaştırdı.

TBMM Genel Kurulu’nda alınan karar uyarınca Meclis bugün saat 24:00’e kadar çalışacak. Şu an görüşülmekte olan Tütün Yasa Tasarısı’nın ardından Tahkim Yasa Tasarısı görüşülmeye başlanacak. Genel Kurul Tahkim Yasa Tasarısı ile uluslar arası iki sözleşme bitinceye kadar çalışmalarını sürdürecek. Cuma günü Memur sendikaları yasa tasarısını görüşecek olan meclis, pazartesi günü DYP tarafından verilen yargıya müdahale edildiğine ilişkin gensoru önergesini ele alacak.

Meclis’in Salı günü de Medeni Kanun Değişiklik Yasa Tasarısını görüşmesi bekleniyor. Söz konusu tasarının 1030 maddeden oluştuğu için görüşmelerin kısa sürede tamamlanabilmesi açısından ‘Temel Yasa’ olarak Genel Kurul’da görüşülmesi planlanıyor.(tradecnet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi