Meclis kürsüsünde kaçak villa ihbarı

25.07.2003 - 09:19 | Son Güncelleme :


52 dönümlük kaçak arazisi nedeniyle şimşekleri üzerine çeken Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TBMM Genel Kurulu`ndaki Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında, elindeki bir belgeyi göstererek, ‘‘CHP`lilerin de kaçak arazisi var’’ deyince ortalık karıştı.

Unakıtan`ın, Meclis kürsüsünden gösterdiği belgenin, CHP`li Bülent Tanla`nın Samandıra`daki villasına ilişkin kayıtları içerdiği öğrenildi. CHP`li Kemal Anadol da, AKP`li Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç`ın İstanbul-Çavuşbaşı`nda kaçak villası olduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

AKP ile CHP arasındaki ‘‘orman kapışması’’, CHP`li Anadol`un, Unakıtan`ın kaçak arazisini gündeme getirerek, ‘‘Bu Meclis, Kemal Unakıtan`ların sorunlarını çözen Meclis değildir’’ sözleriyle başladı.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ‘‘CHP`li arkadaşlarıma söylüyorum. Eğer burada çok masum olduğunuzu düşünüyorsanız yanılırsınız. Bu konuda kendinize fazla güvenmeyin, tamam mı’’ derken, Unakıtan da, ‘‘Kendi sıralarınızın yanında oturanlara bir bakın bakalım, onların ne kadar var acaba? Sonra ben isim de veririm’’ dedi.

Pepe ve Unakıtan`ın bu sözleri CHP`lileri ayağa kaldırdı. CHP`lilerin, ‘‘Ne biliyorsan söyle, ayıp ayıp’’ tepkilerine karşılık, Unakıtan, ‘‘Var var, yakında duyarsınız yahu’’ diye karşılık verirken, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, ‘‘Bu suçlamanızı açık bir şekilde söylemez ve bunu ispat etmezseniz siz müfterisiniz sayın bakan’’ diye tepki gösterdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi