Meclis Bütçesi 106 Trilyon Lira

06.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-Başkanlık Divanı, Geçen Yıl 116 Trilyon Lira Olan Bütçeyi Bu Yıl 106 Trilyon Lira Olarak Benimsedi -TBMM Başkanı İzgi: -Bütçe Yüzde 8 Aşağı Çekildi

ANKARA (A.A) - 06.11.2000 - TBMM Başkanlık Divanı, Meclis`in 2001 yılı bütçesini 106 trilyon 800 milyar lira olarak benimsedi. TBMM Başkanı Ömer İzgi, geçen yılki bütçenin 116 trilyon 400 milyar lira olduğunu anımsatarak, Bütçe yüzde 8 aşağı çekildi dedi. Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı Ömer İzgi başkanlığında bugün yaptığı toplantıda, TBMM Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan yeni bütçe taslağını görüştü. TBMM Başkanı İzgi, yaklaşık bir saat süren toplantıdan ayrılırken yaptığı açıklamada, 2000 yılı enflasyon rakamları dikkate alındığında 2001 yılı bütçesinin geçen yıla göre, yüzde 46-48 oranında küçüldüğünü ifade etti. İzgi, tasarrufun personel harcamaları ve kırtasiye gibi kalemlerde yapıldığını, buna karşın yatırım kalemlerinin arttırıldığını söyledi.

-EMEKLİ MİLLETVEKİLLERİNİN ÖDEMELERİ-

TBMM Genel Sekreteri Vahit Erdem de yaptığı açıklamada, bütçe rakamlarındaki azalmada emekli milletvekillerine daha önce TBMM`nin yaptığı ödemelerin Emekli Sandığı`na devredilmesinin etkisi olduğunu ifade etti. Bunun yanısıra TBMM`nin doğalgazla ısınmaya başlaması, misafirhanelerdeki harcamaların büyük bölümünün kalanlar tarafından karşılınması gibi önlemlerin de harcamaları azalttığını kaydeden Erdem, personel giderlerinin sadece yüzde 10, cari harcamaların da yüzde 4 oranında arttığını bildirdi.

-30 TRİLYON FAZLA-

TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu ise Başkanlık Divanı toplantısından ayrılırken, Meclis`in 2000 yılı bütçesinden 30 trilyon lira tasarruf ettiğini söyledi. Sökmenoğlu, Bu para ne olacak? sorusu üzerine gazetecilere, Bunu siz kontrol edeceksiniz. Yıl sonuna kadar harcanmazsa iade edilecek dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi