Mc Donald`s Slow - Food`cu Oluyor

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Fast - food devi Mc Donald`s, artık müşterilerin masalarına da servis yaparak, yavaş yemek (slow - food) akımına uyacak


Dünyanın en büyük fast - food (hızlı yemek) restaurantlar zinciri Mc Donald`s`ın, önümüzdeki seneden itibaren iki yeni restaurant konseptini deneyecek. Buna göre, yeni konseptin ilki lokanta formatında olacak. Alışıla gelmiş self - servis metodu, yerini, garsonların müşterilerin masalarına servis yaptıkları yeni sisteme bırakacak. Diğer tarz yeni restaurantlar ise geleneksel Mc Donalds`ın ek bölümü gibi çalışacak. Burada özel ekmekle hazırlanan soğuk sandviç, çorba ve tatlı çeşitleriyle hizmet verilecek.


Mc Donald`s sözcüsü, planlanan yeni konseptler hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, Mc Donald`s`ın işletme yöntemlerinde her zaman yenilikçiliğin esas olduğunu söyledi. Sözcü, rekabetçi nedenlerden dolayı stratejik hamleleri de kamuoyunun önünde tartışamayacaklarını ifade etti.


Aynı zamanda Donatos Pizza ve Boston Market`in de sahibi bulunan fast - food devi Mc Donald`s, Chipotle meksika lokantalarının da hissesine sahip. Mc Donald`s, soğuk sandviç işini geliştirmek için Londralı Aroma Cafe`yi de satın almıştı.
Analistler, Mc Donald`s`ın restaurant endüstrisinin her noktasında adını güçlü bir şekilde hissettirmek istediğini belirtiyor. Hamburger devinin, pazar içindeki iyi pozisyonu, markası ve finansal gücüyle bunu başaracağı bekleniyor.


17 SAATTE BİR MC DONALD`S AÇILIYOR;

Dünyanın her yerinde şubeleri olan dünyaca ünlü hamburgerci Mc Donald`s, 119 ülkede 25 bini aşkın dükkan ile hizmet veriyor. Araştırmalara göre 17 saatte bir, herhangi bir ülkede Mc Donald`s açılıyor.Mc Donald`s, 1986 yılında Türkiye`ye franchise yoluyla gelerek ülkemizde de 130`a yakın şube açtı. 1999 yılı rakamlarına göre Mc Donald`s, ülkemizde 4 binden fazla çalışanıyla birlikte yaklaşık 100 milyon dolar ciro yaptı. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi