Mazhar Zorlu Yeniden Yapılanıyor

06.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

EgePlast şirketinde yatırıma ağırlık verdiklerini belirten Zorlu küçük işletmelerini tasfiye edecek


Plastik, mermerit, tekstil ve inşaat konularında güçlü sermaye yapısıyla gelişmeyi hedefleyen holding, küçük işletmelerini tasfiye edecek.


Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, holdingde yeniden yapılanmaya girerek, tüm işletmelerde verimliliği artırmaya yönelik yatırımlara yöneldiklerini söyledi. Zorlu, ağırlıklı olarak plastik, mermerit, tekstil konularında yoğunlaşacaklarını ifade ederek, Bizim çok fazla zamanımızı alan bir takım işlerimiz var ki bunlar ufak çaplı işler. Bu alanlardan çıkıyoruz ve kendi işimizde daha da büyümeyi hedefliyoruz dedi.Pam Center`i iptal ettiklerini, Ege Yıldız showroomlarını bayilere devrettiklerini belirten Zorlu, bunun dışında hizmet sektöründe faaliyet gösteren bazı ufak işletmelerden de çekilme kararı aldıklarını kaydetti. Holdingin tüm şirketleri için yabancı ortaklığın da düşünülebileceğini belirten Zorlu, yabancı ortaklığı olan Ege Pen ve Ege Profil`de bunun başarılı ve verimli sonuçlarını aldıklarını açıkladı.


ALMANLARLA ORTAK;

Ege Plast şirketinde yatırımlara ağırlık verdiklerini ifade eden Zorlu, kanalizasyon, deniz dejarjında ve kapalı sulama sistemlerinde kullanılan büyük çaplı boru üretimi için Alman bir grupla ortaklığa gireceklerini bildirdi. Alman Bauku firmasıyla görüşmelerin sürdüğünü belirten Zorlu, bu firmayla ortaklık yapmaları halinde arıtma tesisleri için üç bin milimetreye kadar boru üreteceklerini iç ve dış piyasalarda daha geniş pazarlar hedeflediklerini bildirdi.(MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi