Mavi Akım`da el ense günü

11.07.2003 - 10:11 | Son Güncelleme :


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya ile doğalgaz konusunda yapılan görüşmelerin devam edeceğini bildirdi. Güler ile Rus Doğalgaz Firması Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Bakan Güler, iki tarafın da görüşmelerin gelişerek devam edeceğine karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

`Ümit ediyoruz ki geçmişte yapılan ülkemiz aleyhine görülen anlaşmalar ülkemizin milletimizin çıkarları doğrultusunda düzeltilmeye çalışılıyor. Bu noktada daha iyi şartlarla doğalgaz konusunu şekillendirmeye çalışıyoruz. Taraflar çalışmalarını sürdürecek ve birbirleriyle de görüşerek değerlendirmelere devam edecekler.`

Ağustosa yetişebilir

Güler, bir soru üzerine de yaklaşık 5 saat süren görüşmede, epey detaylı şeyler konuştuklarını belirterek, `Kontrat maddeleri üzerinde tartıştık`` dedi. Bir gazetecinin, `Ağustos tarihi önemli bir tarih, o tarihe kadar anlaşma olacak mı?`` sorusu üzerine Güler, `Ümit ediyoruz olur` dedi. Türk tarafı olarak uzlaşmadan yana bir tavır içinde bulunduklarını kaydeden Güler, ancak, formülde ısrarlı olduklarını ve formül üzerinde görüşmenin devam ettiğini kaydetti. `Rus tarafı tahkimden vazgeçti mi?` sorusu üzerine de, Güler, `Tahkim süreci devam ediyor` dedi.


 

Hisse Başarıyla eklendi