Martta en kötü performans TL tahvillerden

02.04.2013 - 08:03 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/lira4.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turk_lirasi_TL2.jpg">Uluslararası haber internet sitesi Bloomberg’in analiz haberine göre Türkiye tahvilleri geçen ay gelişen piyasalar içinde en kötü performans gösteren oldu.

2 yıllık tahvillerde getiri Mart ayında 66 baz puan artarak yıl başında görülen düşüşleri sildi. Artış 16 gelişen piyasa tahvili izinde yerel para cinsi tahvillerde en yüksek rakamı gösteriyor. Geçen ay TL tahvili yatırımcıları Ocak 2011’den bu yana ilk kez zarar ettiler.

Habere göre performansta merkez bankasının kredi büyümesi için aldığı tedbirlerin işe yarayacağı tahmini etkili oldu. 27 Martta TCMB’nin kredileri ve cari açığı sınırlamak için parasal sıkılaştırma stratejisi vurgusu yaptığı hatırlatıldı.

Geçen ayki artış gösterge TL tahvillerde faizde yıl için 17 baz puan artışı getirdi. 15 Martta tamamlanan 5 günde yabancı yatırımcıların 1.6 milyar dolar TL tahvili sattıkları, rakamın 2007’den bu yana en büyük çıkış olduğu kaydedildi. Bunu takip eden haftada da satışların 166 milyon dolar olduğu belirtildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi